A szerzőről

Barta Bence vagyok, a Pénzügyi Mentor alapítója. A pénzügyi tudatosság a 21. század egyik legértékesebb készsége, és a jól tervezhető jövő alapfeltétele, melyhez elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk a szükséges pénzügyi alapokkal. Erről szól a blogom és a hivatásomat is ebben érzem.

Barta Bence

Sokat lehet tanulni a pénzügyileg sikeres emberek szokásaiból (bővebben ebben a cikkben), vagy a pénzügyi bestsellerekből (bővebben itt).

Az elgondolkodtató pénzügyi idézetek azonban egy még direktebb műfaj: ezek jellemzően egyetlen mondatban fején találják a szöget, személyes érintettségünk esetén pedig egy-egy sokat mondó idézet akár egész életünkre elkísérhet.

A lenti idézetek kiválasztásához sok száz, híres emberek által mondott, vagy közmondásos, pénzzel kapcsolatos megfogalmazást gyűjtöttem. Az alábbi lett nálam az a 26 befutó idézet, melyek elolvasása szerintem mindannyiunknak elgondolkodtató és inspiráló lehet:

„Vagy megmondod a pénzednek, hogy mi legyen vele, vagy faképnél fog hagyni.” (Szlovén közmondás)

“A pénz a kitartás fáján nő.” (Japán mondás)

„A fizetést nem a munkaadó adja, ő csak kezeli a pénzt. A fizetés a vásárlóktól jön.” (Henry Ford)

„Az egyik legnehezebb, amit a legtöbb embernek meg kell tanulnia, hogy akkor kell félretenni pénzt, amikor van belőle valamennyi.” (Joe Moore)

„Nem minden számít, amit meg lehet számolni, s ami igazán számít, azt általában nem lehet megszámolni” (Albert Eistein)

“Minél többet tanulsz, annál többet keresel.” (Frank Clark)

„Ne mondd el nekem, hogy mik a prioritásaid. Mutasd meg, hogy mire költöd a pénzed, és én megmondom neked, hogy mik a prioritásaid.” – James W. Frick”

„Vegyél pénzért időt és ne időért pénzt. A időd jó eséllyel hamarabb fog elfogyni, mint a pénzed.” (Naval Ravikant)

„Ha elvesztegeted a pénzed, csak pénzed nem lesz, de ha elvesztegeted az időd, elveszítetted az életed egy részét.” (Michael Leboeuf)

„A pénz jó szolgáló, de zsarnok úr. Ha a pénzed nem a szolgád, akkor az urad lesz.” (Ismeretlen)

„A vagyon olyan, mint a tengervíz: minél többet iszol belőle, annál szomjasabb leszel tőle.” (amerikai mondás)

“A legtöbb ember éppen elég keményen dolgozik ahhoz, hogy ne rúgják ki, és éppen elegendő pénzt keresnek, hogy ne mondjanak fel.” (George Carlin)

“Nem kell, hogy tudós légy. A befektetés nem az a játék, ahol a 160-as IQ-val rendelkező fickó megveri a 130-as IQ-val rendelkezőt.” (Warren Buffett)

„Senki nem emlékezne a bibliai jó szamaritániusra, ha csak jó szándéka lett volna. Azért emlékszünk rá, mert pénze is volt a jó szándék mellett. (Margaret Thatcher)

„Ne azt tedd félre a megtakarításodba, ami megmarad a költéseid után, hanem költsd azt, ami megmarad a megtakarításaid után.” (Warren Buffet)

“Ha olyan dolgokat veszel meg, amelyekre nincs szükséged, hamarosan azokat a dolgokat kell majd eladnod, amire szükséged van.” (Warren Buffett)

„Gazdagnak lenni azt jelenti, van pénzed. Vagyonosnak lenni azt jelenti, van időd.” (Margaret Bonnano)

“Ha valaki kiegyenesíti a pénzhez való hozzáállását, az segíteni fog majdnem minden más terület kiegyenesítésében is az életében.” (Billy Graham)

„Csak azért nincs minden második amerikai háztartásban elefánt, mert még semelyik bolt nem kínált elefántot egy dollár lefizetése mellett kamatmentes részletre.” (Mad Magazine)

“Ha a befektetés számodra szórakoztató, és jól érzed magad közben, akkor valószínűleg nem keresel semmi pénzt vele. A jó befektetés unalmas” (Soros György)

„A sikeres embereknek könyvtáruk van, a többieknek nagyképernyős tévéjük.” (Jim Rohn)

“Sokkal jobb világ lenne, ha a házaspárok legalább annyira szeretnék egymást, amennyire el vannak adósodva.” (Earl Wilson)

„Az egyetlen hely a világon, ahol az eredmény hamarabb jön, mint a munka, az a szótár.” (Vidal Sassoon)

“A bank az a hely, ahol akkor adnak neked kölcsönt, ha be tudod bizonyítani, hogy nincs rá szükséged.” (Bob Hope)

“Olyan emberekkel barátkozzál, akik jobbak nálad. Tanuld el a viselkedésüket és a hozzáállásukat a dolgokhoz és te is fejlődni fogsz.” (Warren Buffett)

„Kiderült, a pénz olyan, mint a szex. Semmi másra nem tudsz gondolni, amikor nincs, és minden másra gondolsz, amikor van.” (James Arthur Baldwin)


Ha kíváncsi vagy a fenti gondolatébresztő személyre szabott átültetésére, s kedvet kaptál egy valóban tanácsadás alapú konzultációra, akkor bátran vedd fel velem a kapcsolatot itt. A megváltozott körülmények között is szívesen állok rendelkezésedre.

Ha tudni szeretnéd, hogy milyen pénzügyi tudatossággal rendelkezel, akkor töltsd ki a Pénzügyi Mentor kvízt, cserébe pedig személyre szabott értékelést kapsz tőlem. Ez így kiváló lehetőség, hogy ráláss a jelenlegi pénzügyi helyzetedre, tudatosságodra. Ha érdekel, hogy miként zajlik a személyes konzultáció, itt olvashatsz róla, ahol rendbe teheted pénzügyeid, elégedettségedre pedig pénzvisszafizetési garanciát vállalok! Ha szeretnéd igénybe venni ezt a lehetőséget, akkor itt foglalhatsz időpontot.

Ha lakásvásárlás előtt állsz, ajánlom a teljes folyamaton végigkalauzoló kiskönyvem. A piac jelenlegi legjobb, 17% nettó hozamú befektetéséről és a tudatos pénzügyekről is olvashatsz e-könyveket.

Töltsd ki a pénzügyi kvízt, és személyre szabott értékelést kapsz tőlem!

A kvíz 5-8 perc alatt kitölthető, és átfogó, reális képet adhat a pénzügyi tájékozottságodról, tudatosságodról. A pontszám azonnal látszik, de az igazi extrát, a valóban egyénre szabott, e-mailben érkező kiértékelés jelenti.

Töltsd ki, most

Share This